A Microsoft Office egyik legjobb ingyenes alternatívája

Bizonyára sokan keresték már a Microsoft drága irodai programcsomagjának a megfelelő helyettesítőjét. Sok lehetőség létezik - de az ingyenesek közül nem túlságosan tudok javasolni. Ezúttal bemutatom azt, amelyik az eddigi tapasztalatok alapján a leginkább megfelelő lehet mindenkinek.

_

1.) Letöltés és telepítés

Töltsük le a hivatalos weboldalról a rendszerünk számára megfelelő - Android, Windows vagy Linux - programcsomagot.

2.) Használat

Sikeres telepítést követően a telepítő által létrehozott parancsikonokkal máris elindíthatjuk a kívánt programot - szövegszerkesztő (TextMaker), táblázatkezelő (PlanMaker), vagy pedig prezentációkészítő (Presentations). Első használatkor erősen javasolt a program által alapértelmezett mentési fájlformátumot Microsoft Office kompatibilisre állítani - amennyiben másokkal is meg szeretnénk osztani az újonnan létrehozott dokumentumainkat.

_

Ehhez lépjünk be a felső menüsorban az Eszközök -> Beállítások -> Fájlok menüpontba és ott az Alapértelmezett fájlformátumnál állítsuk a megfelelőre - pl.: a szövegszerkesztőnél MS Word 97-2003 legyen.

Továbbá javaslom még, hogy mindenki adja hozzá a magyar nyelvű szótárat is - amellyel a helyesírás ellenőrző bekapcsoláskor magyar nyelven is ellenőrizni tudja begépelt szövegeinket.

Ehhez először is töltsük le a hivatalos weboldalról a magyar nyelvi csomagot, aztán az Eszközök -> Beállítások menüpontban a Nyelv fülön belül kattintsunk a Hunspell szótárak... lehetőségre. Ezt követően adjuk hozzá a letöltött nyelvi csomagot - Hunspell szótár hozzáadása... - és válasszuk ki a Magyar-t az új listából.

Saját tapasztalattal, kérdéssel vagy további megoldásokkal rendelkezel a témával kapcsolatosan? Kérlek írd meg hozzászólásban.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.